2022. Február 17-én kilencedik alkalommal rendezte meg a MOHOSZ a IX. Horgászsport Gála és Támogatói Bankett rendezvényét, melyet azzal a szándékkal indított útjára sok évvel ezelőtt, hogy egy fogadás keretein belül megköszönje a horgász versenysport támogatóinak a tőlük kapott támogatást, illetve köszöntse azokat a versenyzőket, akik magyar bajnoki címet szereztek, vagy képviselték hazánkat a világversenyeken.

A helyszín ezúttal is a HUNGEXPO területén található rendezvényterem volt, és a gála időpontja is az itt megrendezett 28. Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítással esett egybe. A gálára a versenyzőkön és a támogatóinkon kívül meghívást kaptak a területi, megyei bajnokságokért is felelős tagszövetségi vezetők, a sporthorgászat támogatásában, fejlesztésében érdekelt speciális jogállású tagok, valamint a média képviselői mellett a magyar horgászat nagykövetei (dr. Áder János köztársasági elnök, dr. Szűcs Lajos a MOHOSZ elnöke, Bokor Károly a MOHOSZ alelnöke, Besenyei Péter műrepülő világbajnokunk, Reviczky Gábor színművész, valamint Straub Dezső színművész és konferanszié) is megtisztelték a rendezvényt.

A gála egy perces néma főhajtással vette kezdetét, ami alatt az elmúlt években a járványnak áldozatul esett horgásztársainkra emlékezhettünk. A Himnuszt követően dr. Szűcs Lajos a MOHOSZ elnöke és Nagy Attila, az Országos Versenyhorgász Bizottság elnöke tartottak rövid beszédet, amelyben méltatták a 2021-es évben elért fantasztikus sporteredményeket, és biztosították a versenyzőket, hogy a jövőben is számíthatnak a MOHOSZ és a Magyar Csapat támogatási rendszer keretein belül a támogatásra. Megköszönték az Agrárminisztériumnak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának és Nemzeti Versenysport Szövetségnek is a hazai rendezésű világversenyek sikeres megrendezéséhez nyújtott támogatását, továbbá a TEAM HUNGARY/MAGYAR CSAPAT támogatóknak azt, hogy hozzásegítették sportolóinkat ahhoz, hogy sikeres és eredményes évet tudhassanak maguk mögött. Ezt követően röviden összefoglalásra kerültek az elért eredmények és mindazok a feladatok, amelyek még a MOHOSZ és az OVHB előtt állnak.

A köszöntők után dr. Dérer István a MOHOSZ–OHSZK főigazgatójának levezetése mellett átadásra kerültek a támogatóinknak és a magyar bajnokságon és világversenyeken eredményes sportolóinknak a megérdemelt díjak. A hazai világbajnokságok szervezésében nyújtott kiemelkedő munkájukért elismerést kaptak: Donkó Péter, Kozári Miklós, Ignácz Olivér, Antal Csaba, Végh Tamás és Baráti József.

Átadásra kerültek az Év sportolója 2021 elnevezésű trófeák is, amelyekkel a 2021-es évben kiemelkedő eredményt elérő sportolóinkat ismertük el.

Az Év sportolója 2021 felnőtt női kategóriában díjat vehetett át Gyulánszki Nikolett, az Év sportolója 2021 felnőtt férfi sportolója díjat Bakó Péter vehette át, míg az Év sportolója 2021 ifjúsági díjat Vidó Roland kapta.

 Átadásra került az Életmű díj is, amelyet idén Német László, korábbi szövetségi kapitány és élversenyzőnk vehetett át.

A Magyar Országos Horgász Szövetség a Horgászatért Érdemérem elismerésben részesítette dr. Áder János köztársasági elnököt, aki nagyon sokat tett azért, hogy a horgászat Magyarországon a méltó helyre kerülhessen. Elnök Úr ezer más, ennél jelentősebb társadalmi kötelezettsége mellett is mindig szakított időt arra, hogy konzekvensen képviselje a horgászok jogos érdekeit, támogatta a MOHOSZ átalakulását, a stabil működési környezet kialakítását.

A gála egy vacsorával zárult, ahol lehetőség volt a horgász versenysport minden érdekeltjének néhány szót váltani egymással. Találkozzunk 2023-ban, az akkor már jubileumi rendezvényünkön!

Hamarosan a rendezvényről készült képeket is közzétesszük.