Az utolsó előtti napon vendég érkezett. Az elmélet és célbadobás (casting) versenyszámok után szituációs gyakorlaton vettek részt táborozók és halvacsorával végződött az este.

Gyulai Ferenc, a kétszeres magyar bajnok előadást tartott a gyerekeknek a matchbotozás trükkjeiről. A délelőtti vihar miatt először csak „szárazedzés" formájában, majd később a vízen is. Megtudhatták tőle, hogyan kell helyesen bekeverni az etetőanyagot, de a mélységmérés és a pontos csúzlizás fortélyaira is kitért.

43.OIHT 5.2

Délután két versenyszám, az elmélet és a célbadobás is megrendezésre került. Először a versenyzők tesztlapokat töltöttek ki, majd 10, 12 és 16 méteres távolságból kellett minél pontosabban dobniuk az Arenberg célponyvára. Az utóbbiban a korábbi évekhez hasonlóan idén is sokan értek el azonos pontszámot, így izgalmas „szétdobással” dőlt el az, hogy ki a jobb.

43.OIHT 5.1

A házi csapatverseny következő kihívása egy szituációs gyakorlat volt, amelyet az Ifjúsági és Oktatási Szakbizottság hivatásos halőrként is szolgálatot teljesítő tagjai állítottak össze. A tornateremben imitált horgászhelyen a három dörzsölt horgász által elkövetett szabálysértéseket kellett felismerni. Volt ott négyhorgos szerelék, méreten aluli, vagy tilalmi időben fogott hal, hiányzó horgászokmány és még sok minden más. A fiatalok sok szabálytalanságot észrevettek és nagy kacagás kerekedett az azokra adott magyarázatokat hallva.

43.OIHT 5.3

Országos tábor még nem múlt el úgy, hogy nem készült volna valamilyen halétel. Idén a közösen fogott dévérekből boronatárcsán, paprikás lisztben sült keszeget vacsoráztak a táborlakók.

43.OIHT 5.4 4

 

43.OIHT 5.6