A FEHOVA kiállítás nyitónapján megrendezett VII. NHVGTB keretében a hazai horgász versenysport támogatói és versenyzői elismeréseinek átadására került sor.

 fehova202-fb-28.jpgDíjazottak:

DÍJAZOTTAK

U15 OB Magyar bajnok
Első magyar bajnoki címét szerezte, és a hazai rendezésű U15 világbajnokságon is a csapat oszlopos tagja lett.

Lőrincz Benedek

U20 OB Magyar bajnok
2018-ban még a 3. helyen végzett, 2019-ben pedig magyar bajnoki címet szerzett.

Skaliczki Ábel

U25 OB Magyar bajnok
Nyolcadik magyar bajnoki címét szerezte meg, ami 25 év alatt megsüvegelendő teljesítmény. A tavalyi évben megérdemelten kapta az év ifjúsági sportolója díjat.

ifj. Hamar Ferenc

Női OB Magyar bajnok
18 évesen szerezte első bajnoki címét, idén a harmadiknál jár. Van ok a mosolyra!

Kovács Hajnalka

Veterán OB Magyar bajnok
Hát már csak ez a cím hiányzott. Mivel idén érett meg a kategóriájára, rögtön bajnoki címet is szerzett. Egyedülálló éremgyűjteményéből így már semmi sem hiányzik. Veterán VB-rendező is, e sor is gyarapodik az idén!

Szénási Béla

Masters OB Magyar bajnok
Magyar bajnok úszós egyéniben, magyar bajnok feederben, és most már a masters kategóriában is.

Papp József

Mozgáskorlátozott OB Magyar bajnok
Kétszeres egyéni világbajnok és most már hatszoros magyar bajnok is, aki a parasport nagykövete is!

ifj. Gurisatti Gyula

Egyéni OB Magyar bajnok
1996, 2001 és 2019 ezek Magyar Szilárd egyéni magyar bajnoki évei. Ifjúsági szakágvezetőként is sikeres volt számára a 2019-es év.

Magyar Szilárd

Feeder OB Magyar bajnok
2013-ban életében először indult el országos bajnokságon, akkor U14-es magyar bajnok lett, hat év után a feederben is beért egy újabb bajnoki cím.

Arató Soma

Method OB Magyar bajnok
Korábban a hosszúelőkés feederezésben volt évekig a magyar csapat tagja, most a method technikában csillogtatja meg tudását.

Novák János (távol)

Parti pergető OB Magyar bajnok
Egy még fiatal szakág új magyar bajnoka.

Kálmán Zoltán

Műlegyes OB Magyar bajnok
Évek óta résztvevője a legyes versenyeknek, magyar bajnoki címmel tette fel versenyzői pályafutására a koronát.

Tölgyesi Levente

Casting OB Magyar bajnok
A legfiatalabb a nagy öregek között. Annyi érmet szerzett már sportágában, hogy azt egy külön rendezvény keretében lehetne csak felsorolni.

Földi Gábor

Távdobó OB, pontyfogó kategória Magyar bajnok
Ha nem pontyfogás, akkor távdobás. Fiola György minden távdobó OB-én dobogóra állhatott, 2019-ben a pontyfogó kategóriában a legmagasabb fokra léphetett. Leghosszabb dobása 208 méter felett volt.

Fiola György

Távdobó OB, feeder kategória Magyar bajnok
Első távdobó bajnoki címét szerezte, 190 méteres átlaga és 194 méter feletti legnagyobb dobása igazán nagy dobás volt.

Jurkó Attila

Csónakos OB Magyar bajnokok
Sztahovits Péterrel pár éve eveznek egy csónakban, és most mindketten révbe értek. Lengyelországban is legalább ilyen érem csillogjon a csapat nyakában!

Koncz Dávid és Sztahovits Péter

Pontyfogó OB Magyar bajnokok
Csapattársával régóta résztvevői az országos bajnokságnak, most megszerezték első magyar bajnoki címüket is. Ráadásul a klubok versenyét megnyerő Racer Club tagjaiként vébére is utazhatnak!

Hegedűs Csaba és Kovács Gábor

Pontyfogó OB Klub Magyar bajnok
A club tagjai több magyar bajnoki címet gyűjtöttek már, de most első alkalommal szerezték meg együtt a jogot arra, hogy Ukrajnában ők képviselhessék hazánkat a pontyfogó világbajnokságon. Minden versenyző mögött komoly versenyrutin van, bízunk benne, szükség lesz rá.

Racer Club: Banka Pál, Fekete Károly, Kiss Hugó, Kis Tamás, Roskó Péter, Hegedűs Csaba, Kovács Gábor

Feeder Klubcsapat OB Magyar bajnok
Mióta létezik feeder klubcsapat bajnokság, azóta a Carp Zoom-os fiúk állandó résztvevői az országos bajnokságnak. A kemény mag az évek során keveset változott, de ha igen, mindig csak egyre erősebb lett a csapat. Úgy tűnik, ez a csapat most a legütőképesebb, és ezt a világnak is alkalmuk lesz megmutatni.

Carp Zoom - Molnársziget HE: Baráti József, Bakos Bálint, Kocsis László, Schmidt Attila, Szabó Tamás, Tóth Henrik, Végh Tamás

Method Feeder Klub OB Magyar bajnok
A method feeder klubcsapat bajnokságot első ízben rendeztük meg. A Maros-WalterLand Feeder Team színeiben egy ifjakból álló csapat nevezett be a versenyre, egy rutinos, tapasztalat versenyző vezényletével. Erdei Attila nyugodt, higgadt temperamentuma a dinamikus, fiatalos hévvel kiegészítve bajnoki címhez segítette a csapatot!

Maros-WalterLand Feeder Team: Borda Zsolt, Arató Soma, Bakó Péter, Bodzsár Norbert, Erdei Attila

Klubcsapat OB Magyar bajnok
Az MMX csapat története 12 évvel ezelőtt kezdődött, és az eltelt évek alatt formálódott ki egy olyan csapat, amely immár két egymást követő évben is bajnoki címet tudott szerezni. Ha egyetlen szóval kell jellemezni a csapatot, akkor ez a szó a maximalizmus lehet.

MMX-Sensas Team: Füredi Krisztián, Horváth László, Magyar Balázs, Magyar Gábor, Szákovics Imre, Vancsák Péter, ifj. Vörös-Torma Attila

Tagszövetségi Csapat OB Magyar bajnok
1981 után ismét sikerült megnyerni a Tagszövetségi Csapat Országos Bajnokságot, ami nagy lökést adhat a megye versenysportjának.

Horgász Egyesületek Borsod Megyei Szövetsége: Deák Levente, Hideg Attila, Hidegné Fekete Anikó, Kiss Ádám, Márton Zsolt, Monoki László, Németh Zoltán, Péceli János, Szalai Márton, Szeszák Róbert, Tamás Viktor

U15 VB egyéni ezüstérem
Egy mosolygós kis ember, aki még nagy dolgokra hivatott. Ennek egyik állomása volt az U15-ös VB-én megszerzett egyéni ezüstérem.

Nagy Olivér

U15 VB csapat ezüstérem
Az utánpótlás rendkívül fontos a horgászsportnak is. Sok más nemzet irigykedik ránk, mert évek óta mindhárom korosztály képviselteti magát a világbajnokságon. Ráadásul az utóbbi éveket nézve egyre eredményesebben. Most egy csapat ezüstérem került az U15-ösök nyakába!

Martin Gábor, Nagy Olivér, Nagy Hunor, Alföldi Bence, Vadon Roland, Zsiga Levente

U20 VB egyéni ezüstérem
Évi 350 nap horgászat, annak is minden vállfaja. Az U14-es vb egyéni arany után most egy szépen csillogó ezüstérem kerülhetett a gyűjteménybe, de a feeder klubcsapat világbajnokságon egy csapatarany is ott csilloghat Peti nyakában. Tavalyi év utánpótlás sportolónk!

Bakó Péter

U25 VB egyéni aranyérem
Nagyon megdolgozott mind az egyéni, mind pedig a csapat sikeréért. La Mancha lovagja ott áll a legfontosabb helyen, kívánjuk, hogy ne sokáig unatkozzon a trófea egyedül!

Kisjuhász Bence

U25 VB csapat ezüstérem
Ismét az élvonalban az U25-ös csapatunk! Pocsai Márknak, aki az egyéni kategória 4. helyén végett mindössze 16 dekán múlt az egyéni 2. helyezés.

Ambrus Tibor, Kisjuhász Bence, ifj. Hamar Ferenc, Pocsai Márk, Radácsi Kristóf, Varga Roland

Női VB csapat aranyérem
A hazai rendezésű világbajnokság emlékezetes bronzérme után februárban Dél-Afrikában már aranyérem került a lányok nyakába!

Magyar Gábor, Deli Ibolya, Gyulánszki Nikolett, Dr. Kulcsár Aranka, Kovács Hajnalka, Rudnay Csilla, Walter-Barna Diána

Csónakos Pergető VB csapat ezüstérem
A csónakos pergetők ezüstérme különösen szépen csillog, hiszen olyan halakra és olyan vízen kellett Dél-Afrikában horgászniuk, amire itthon kevés lehetőség volt felkészülni.

Mészöly Sándor, Deák Ferenc, Hipszki Róbert, Oláh Péter, Tóth László

Feeder VB csapat aranyérem
Nagyon érett már ez a siker a csapatnak. Dél-Afrika nem volt ismeretlen terep, hiszen már álltunk ott dobogón, de most annak legfelső fokára repült a csapat!

Szénási Béla, Döme Gábor, Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Szabó Tamás, Walter Tamás

Feeder Klubcsapat VB csapat aranyérem
A két márkanév egybeforrt a hazai versenysporttal. Ha ráadásul a két márka csapatként is egységet alkot, akkor abból nagyszerű eredmények születhetnek. Legszebb példája ennek a hazai versenysport első feeder klubcsapat világbajnoki címe!

Maros-Walterland Feeder Team: Borda Zsolt, Bakó Péter, Csillag László, Erdei Attila, Sivák Mátyás, Vidó Ferenc, Walter Tamás

Nemzetek VB csapat bronzérem
Minden évben az esélyesek között tartják számon a magyar csapatot. Nem véletlen. Ennek a bronzéremnek is köszönhetően állunk jelenleg a történelem során először a nemzetközi szövetség ranglistájának első helyén!

Szénási Béla, Csöregi Balázs, Csillag László, Nagy András, Szákovics Imre, ifj. Varga József, Walter Tamás

Casting Veterán VB egy aranyérem, 2 ezüstérem és 2 bronzérem
Éveinél csak eredményei számosabbak, példátlan casting pályafutás áll mögötte.

Slemmer Ferenc

Casting Veterán VB egy ezüstérem és egy bronzérem
Nem csak a castingban, de a horgász versenysportban is letett névjegyét.

Varga György

Method Feeder Világkupa csapat aranyérem
Első alkalommal rendetek olyan világversenyt, ahol a method technika is szóhoz juthatott. A módszer bemutatkozása jól sikerült, hiszen idén hazán rendezheti immár a sportág világbajnokságát. A magyar csapat sikere jó ajánlólevélnek bizonyult.

Polyák Csaba, Döme Gábor, Kiss Péter, Németh Balázs, Sipos Gábor, Sisa József

Az év sportólója díjazottai:

ifjúsági:

Kisjuhász Bence

 _DSC1669.jpg

férfi:

Szákovics Imre

 _DSC1680.jpg

női:

Kovács Hajnalka

 _DSC1686.jpg

Magyar Horgászatért Életműdíj:

Varga György

 _DSC1693.jpg

Képgalériánk a MOHOSZ Facebook oldalán ide kattintva elérhető.