MOHOSZ hu 728x90 2

Log in

Dunai galóca akadt a horogra

A fokozottan védett, nagyon ritka halfajok közé tartozó Dunai galócát fogott Ásványráró térségében a Dunán Pálinger István.

Érdeklődésünkre a horgász elmondta: – A ritka halfajból nem a mostani az első példány, három évvel ezelőtt, október elsején egy hatvancentis dunai galócát akasztottam és fárasztottam ki sikeresen. Azóta október első napjaiban kísért a galócafogás. Így volt ez idén is, október másodikán legyező módszerrel horgásztam a Dunán Ásványráró magasságában. Olyan helyen próbálkoztam, amely ideális a dunai galócának, vagyis egy kiöblösödő sekély, kavicsos aljzatú részen legyeztem. Itt akadt horogra az egészséges, ötvencentis dunai galóca. A halat fotózás után természetesen visszaengedtem – mondta el élményeit Pálinger István, akinek ezúton is köszönjük az információkat és a fotókat.

IMG_20171002_120051.jpg

A jövőre nézve a horgász kifejtette: – A szigetköznek és a régiónak akár emblematikus halává is válhatna e faj, mely itthon és külföldön is jót tenne a hazai vizeknek és használóinak. Ugyanis olyan ritka és elismert faj, ami megmozgatja a magyar, de még a külföldi horgász  képzeletét is.

IMG_20171002_120346.jpg

Banner 468 x 60 px