Megjelent a Magyar Horgász októberi száma, ízelítő a tartalomból:

Bokor Károly Tviszteres történetek

MAHOAR2210_digital_Page_020.jpg
Az első két „emberes” hónapot sok horgász várja szívesen. Már nem a meleg nyár, még nem a hideg ősz, de mindenképpen a süllők, a csukák időszaka ez a parti erdőket átszínező, különleges hangulatú időszak.


Energo Team Keszeghorgászat nagy távolságra

MAHOAR2210_digital_Page_024.jpg
A távdobás az elmúlt évtizedben vált igazán népszerűvé és szükségessé a methodtechnika berkein belül, hiszen egyre több olyan víz van, ahol a parthoz közeli régiókban valamiért nem lehet már elég halat fogni, főleg versenykörülmények között. A hosszú előkés feeder szakágban ez a tendencia sokáig nem volt tetten érhető, azonban az elmúlt időszakban már mutatkoztak jelei annak, hogy előbb-utóbb eljön a távoli keszeges pecák ideje. Ilyen volt például a XII. Feeder Országos Bajnokság középdöntője is, ahol a parttól csak igen nagy távolságra lehetett becsapni a szépségdíjas desedai dévéreket.


Sztahovits Péter Pettyes dömping

MAHOAR2210_digital_Page_030.jpg
Évekkel ezelőtt pergetőhorgász berkekben legendás volt az őszi Tisza-tavi vízeresztés. Sóvárogtam utána, hogy egyszer én is ott lehessek a jeles időszakban. Majd azon kaptam magam, hogy versenyfelkészülést tartok a Tisza-tavon, épp vízeresztéskor, és csukát szeretnék fogni.


Farkas Csaba A vadregényes Mura-vidék

MAHOAR2210_digital_Page_034.jpg
A műlegyezők paradicsoma lehetne a természeti szépségekben gazdag, gyors folyású Mura folyó, ha ismertebb lenne a körükben ez a magyar–horvát határvíz. Nagy domolykók és márnák élnek a rohanó sodrásban, de kisebbek a betorkolló patakokban is előfordulnak – míg a tökleveles, tündérrózsás holtágak csodaszép compók, csukák élőhelyei.


Szarvas Zoltán Az átmeneti időszak balinjai

MAHOAR2210_digital_Page_038.jpg
Az október sok szempontból az egyik legtermékenyebb ragadozós hónap, a legtöbben süllőznek, csukáznak, sőt még a harcsák is igen aktívak a mederben. Ám méltatlanul kevés szó esik ebben az időszakban a balinokról, pedig azok is nagyon jól foghatók.


Dovit Team Feederezés sekély vízben a Dunán

MAHOAR2210_digital_Page_044.jpg
Alacsony vízállás esetén nagyon könnyű kényelmes, sóderes horgászhelyeket találni a Dunán. Ezek a részek tavasztól őszig jó halfogási lehetőséggel kecsegtetnek.

Bálint Attila Termetes kecsege

MAHOAR2210_digital_Page_046.jpg
A kecsege a legszebb halfajok egyike. Herr Mór dunai álomhalánál a népnyelv őriz nagyobbakat, de hitelesítve Közép-Európában eddig egy bő 8 kilós ausztriai hal vitte a prímet. Az itthoni legnagyobb 7,65 kg volt. Augusztus 14. óta az új országos rekord 9,2 kiló.


Timár Mix FeederGuru – nem csak feederezéshez!

MAHOAR2210_digital_Page_070.jpg
„Nem veszünk olyan etetőanyagot, mert az csak feederezni való!” – számtalanszor elhangzik ez a mondat, amikor a lelkes horgászok a hétvégi kikapcsolódás előtt feltöltik a készleteiket. Ha egy csomagoláson a „feeder” felirat olvasható, akkor az valóban csak ahhoz a technikához használható sikeresen? Egy esetben biztosan nem.


Varga Vilmos Horgászat az Atlanti-óceánon

MAHOAR2210_digital_Page_078.jpg
Az Atlanti-óceán a Föld második legnagyobb óceánja. Ennek a hatalmas víztömegnek a közepén van egy aprócska szigetegyüttes, az Azori-szigetek. Ide készültünk immár harmadjára, hogy horogra kerítsük a világ legszebb halát, egy igazi nyársorrút, a kék marlint.