Véget ért a jubileumi, 30. FeHoVa szakkiállítás

A Magyar Országos Horgász Szövetség a Horgászjegy Kft. az Ifjúsági és Oktatási Szakbizottság, valamint több horgászszervezet tagjaival kiegészülve 2024. február 8–11. között várta az érdeklődőket a kiállításon. Pillantsunk vissza az elmúlt hét eseményeire!

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján dr. Dérer István elnökhelyettes, a MOHOSZ OHSZK (Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ) főigazgatója köszöntötte a résztvevőket és a szokásos éves visszatekintés mellett a horgászat, a horgásztatás és a horgászturizmus aktualitásairól beszélt (a köszöntő honlapunkon korábban már közzétételre került)

image002.jpg

A nyitónapon a horgászkiállítóknál, majd a MOHOSZ standján látogatást tett dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, dr. Nagy István agrárminiszter és Ganczer Gábor, a HUNGEXPO Zrt. vezérigazgatója is. 

image003.jpg

A MOHOSZ és a teljes kiállítói csapat munkáját elismerve a szervezők egy emlékplakettet és egy oklevelet adtak át a kerek évforduló alkalmából.

image004.jpg

A horgászszövetségi jelenlét egyik fő eleme a gyermekek, az utánpótlás-nevelés támogatása. A MOHOSZ évek óta egy célzott költségelszámolási pályázat keretében támogatja a horgász gyermekek szervezett utaztatását a kiállításra, így az idén is 27 csoport érkezett több mint 600 gyermekhorgásszal. Részükre a Hungexpo Zrt. biztosította az ingyenes belépőket, az Energofish Kft. (a MOHOSZ gyémánt fokozatú támogatója) pedig ajándéktárgyakkal és programokkal kedveskedett az ország különböző pontjairól érkező gyermekeknek. A MOHOSZ standján az Ifjúsági és Oktatási Szakbizottság játékos vetélkedőkkel, tesztekkel és halfelismerő játékokkal várta a gyermekhorgászokat. Közel ötszázan regisztráltak az interaktív kvízjátékra is. A bátrabbak két castingpályán – az RDHSZ szakavatott versenyzői segítségével – kipróbálhatták a célba dobást. A legkisebbek halfelismerő és memóriajátékkal, valamint horgásztémájú színezőkkel foglalhatták el magukat, és megcsodálhatták a stand pultjaiba beépített akváriumokban úszkáló hazánkban előforduló halakat. Szombaton és vasárnap sokan találkozhattak itt a Vadkaland című horgász-vadász tévéműsor szereplőivel is.

image005.jpg

image006.jpg

image007.jpg

image008.jpg

image009.jpg

image010.jpg

A Horgászjegy Kft. és az OHSZK munkatársai elsősorban a HORINFO szakrendszerben történő horgász regisztrációval, a Magyar Horgászkártya ügyintézésével és területi jegyek vásárlásával kapcsolatban álltak a látogatók rendelkezésére. A standon a Magyar Horgász magazin előfizetése mellett lehetőség volt megvásárolni a Magyar Horgász Kiskönyvtár köteteit, a közelmúltban nagy sikerrel bemutatott Magyar halkönyvet és a hozzá kapcsolódó Magyarország halai plakátsorozatot is. A MOHOSZ tagszervezetei által szervezett állami horgászvizsgákon a FeHoVa ideje alatt összesen 212-en tettek sikeres állami horgászvizsgát, illetve két delegált horgászegyesület összesen 464 állami horgászjegy és fogási naplót adott ki.

image011.jpg

image012.jpg

image013.jpg

image014.jpg

A horgászszínpadon horgászvilágbajnokaink beszámolóit hallgathatták a látogatók, illetve neves horgászszakírókkal is találkozhattak. Sokan kértek közös fotót vagy dedikációt is. A standon bemutatásra kerültek a 2023. évi világversenyeken szerzett horgászsport trófeák. Az „A” pavilonban meg lehetett tekinteni a MOHOSZ és a MA-HAL által is támogatott, fejlesztés alatt álló Walise okosbóját.

image015.jpg

Szombaton Csizmár Erika OHSZK igazgatóval sor került egy fórumra a horgászkártya megújításának tárgyában. Lehetőség volt kérdéseket feltenni, és így jó volt látni és hallani, hogy a kiállítást látogató horgászok a valós információkat meghallgatva döntő többségben pozitívan álltak a digitalizációval járó, szükségszerű változásokhoz is. 

A MOHOSZ standon a csapat mindenkinek minden kérdésére próbált választ, megoldást találni. A megfelelő tájékoztatással és a helyszíni informatikai háttér segítségével több száz horgász ügyének megnyugtató elintézésre került sor a kiállítás négy napja alatt, közmegelégedésre.

Örültünk a horgásztársakkal való találkozásnak, az eszmecsere lehetőségének.

Köszönjük a részvételt és jövőre is szeretettel várunk mindenkit!