Megjelent a Magyar Horgász augusztusi száma, ízelítő atartalomból:

Sztahovits Péter Dunai vegyes 18

MAHOR2308_digital_Page_018.jpg
A Dunát az egyik kedvenc filmidézetemmel tudnám a legjobban jellemezni. „Olyan, mint egy doboz bonbon, nem tudhatod, mit veszel belőle”. Néha megesik, hogy sikerül azt fognom, amit szeretnék, ám az is előfordul, hogy valami mással lep meg.

Energo Team Matchbotozás iBite úszóval 22

MAHOR2308_digital_Page_022.jpg
Végre itt a nyár, ezért – bár mostanában gyakoriak a zivatarok és rengeteg a szúnyog – érdemes megnyújtani a késő délutánra, estére tervezett horgászatot, és belekóstolni az éjszakai úszózás világába.

Lovas Ferenc Hegedűs a víztetőn 28

MAHOR2308_digital_Page_028.jpg
Miközben fejemben a hétvége horgásztervei röpködtek, váratlanul agyam egyik zugából egy régi terv részletei ugrottak elő, méghozzá a tücskök.

Bokor Károly Nagy csukás találkozás 32

MAHOR2308_digital_Page_032.jpg
Somogyvári Edwarddal kötött barátságunk úgy illene, hogy a koromra is figyelmeztessen. No, nem a kéményseprő által kikotortra, hanem az éveimmel számlálhatóra. Eredendően a fiatal srác nagypapája kért meg arra, hogy vigyem el egyszer Edit pergetni, mert unokája eltökélt, ezt a módszert szeretné művelni.

Timár Mix Folyóvízi sikerek 36

MAHOR2308_digital_Page_036.jpg
Egy folyóvíz kevésbé kiszámítható és komolyabb tudást igényel, mint amikor például hagyományos fenekezőmódszerrel, telepített pontyokra horgászunk egy tóban.

Dovit Team Kunhegyesi kvartett 76

MAHOR2308_digital_Page_076.jpg
Biztos vagyok abban, hogy minden versenyzőnek megvan a maga „mumus pályája”. A Nagykunsági-főcsatorna sosem tartozott a kedvenc vizeim közé, és talán a nyolcvanfős mezőnyben is vannak még páran így, akik az idei feeder országos bajnokság középdöntőjén ide látogattak a négyfordulós megmérettetésre.

Gasztropeca Egészben sült pisztráng... 88

MAHOR2308_digital_Page_088.jpg
A műlegyezés nagyon szép horgászmódszer. Mindig ámulattal figyelem az ilyesfajta videókat, valamint Skóciában többször szemügyre vehettem eme sportág gyönyörűen kivitelezett mozdulatait. Sajnos eddig nem mélyedtem el a legyes horgászat rejtelmeiben, a pisztrángot viszont nagyon szeretem. Ritkán kerül ez a halfaj az asztalomra, de most kedves barátaimnak köszönhetően tehettem egy próbát ezzel a különleges hallal. Kicsit el is szabadult a képzeletem az alapanyagokat illetően, de a végeredmény tökéletesen működött.

MAHOR2308_bor_netre.jpg