Megjelent a Magyar Horgász júniusi száma, ízelítő a tartalomból:

Megújult a Magyar Abszolút Rekordlista 6
MAHOR2306_digital_Page_006.jpg
Megítélésünk szerint a Rekordlista érték, a magyar halállomány és halgazdálkodás minőségének egyfajta hiteles kivonata. Az elmúlt hetekben a Magyar Horgász Szerkesztőbizottsága egy korábbi MOHOSZ elnökségi döntésnek megfelelően felülvizsgálta a megkérdőjelezhető abszolút rekordokat.
 
Energo Team Írországi kalandok 14
MAHOR2306_digital_Page_014.jpg
A tavalyi feeder klubcsapat országos bajnokságon szerzett ezüstérmünknek köszönhetően kivívtuk a jogot arra, hogy idén részt vehessünk a feeder horgászat Bajnokok Ligáján, azaz a feeder klubcsapat világbajnokságon. Nagyon-nagyon örültünk ennek a lehetőségnek, hiszen hosszú évek óta ezért dolgoztunk, de akkor még nem tudtuk, hogy mekkora fába vágtuk a fejszénket az írországi kaland megszervezésével.
 
Bokor Károly Ütős pillanatok 20
MAHOR2306_digital_Page_020.jpg
A pergetőhorgászok szerint a kapás érzékelése a legizgalmasabb pillanat, amiért akár egy életre rabul ejt bennünket ez a módszer.
 
Sztahovits Péter Csipegető harcsák 32
MAHOR2306_digital_Page_032.jpg
Mióta alábbhagyott bennem a versenyzési láz, hanyagolom a finom felszereléseimet és az apró műcsalikat. Szívesebben dobom a normál méretű gumihalakat, pláne, ha a várt hal is termetes lehet. Viszont gyakran horgászom együtt Tomi barátommal, akinek tavaly épp a finom motyó adott igen sok halat. Egy nyári pecánkon arcpirítóan több harcsát fogott mellettem. 
 
Timár Mix A csatorna keszegei 36
MAHOR2306_digital_Page_036.jpg
Van egy kissé elfeledett, mégis nagy múltú versenypálya az országban, amit nemcsak a versenyhorgászok, hanem a hétköznapi sporttársak is előszeretettel látogatnak, főleg a tavaszi időszakban. Ez a Nyugati-övcsatorna.
 
Kovács Márk Az új hely őre 48
MAHOR2306_digital_Page_048.jpg
Úgy gondolom, hogy a horgászatban ugyanúgy, mint az élet egyéb területein a véletlenek is szülhetnek különleges helyzeteket. Ragaszkodom korábbi tapasztalataimhoz, bevált csalijaimhoz, eredményesnek gondolt helyeimhez. Mégis, ha néha úgy adódik, érdemes lehet „új vizekre” evezni. Főleg, ha nincs más választásunk.
 
Gyulai Ferenc Csodálatos csatornavilág 70
MAHOR2306_digital_Page_070.jpg
Egy csatornát össze sem lehet hasonlítani egy intenzíven telepített tóval, hiszen nem ömlik a kifizetett napijegyért cserébe a hal. Itt a békesség, a nyugalom, a természet szépsége és a meglepetéshalak okoznak örömöt. 
 
Szabó Rebeka Több, mint hobbi 72
MAHOR2306_digital_Page_072.jpg
Minden horgászattal töltött nap energiával tölt fel. A természet szépsége, az apró pillanatok sokasága összeadódik és ezeknek az egyvelege adja mindazt, ami boldoggá tesz a vízparton és amiért annyira szeretek horgászni.
 
Dovit Team A kora tavaszi kanálisok varázsa 80
MAHOR2306_digital_Page_080.jpg
A horgászok körében egyre népszerűbbek az öntözőcsatornák. Ez nem meglepő, mivel környezetük és halállományuk sokszínűsége miatt vadvíznek tekinthetők, számtalan kalandot és meglepetést tartogatnak az elszánt sporttársak számára, de kihívásokban is bővelkednek.
 
Monos Tibor Kedvencek nyomában 84
MAHOR2306_digital_Page_084.jpg
Egy borús, szeles napon legyezni indultunk a feleségemmel. Persze lett volna otthon tennivaló, de nem akartuk elszalasztani a lehetőséget. A következő napokra esőt jósoltak, így lehet, hogy hosszabb időre is el kellett volna felejteni a horgászatot. Még tiszta volt a patak és ideális a vízállás is.