Megjelent a Magyar Horgász februári száma.

Ízelítő a tartalomból:

Energo Team Bemutatom az új Wizard Nymph csalit 18

MAHOR2302_digital_Page_018.jpg
A műlegyes horgászok egyik legkedveltebb és legeredményesebb csalija a nimfa. Ennek oka, hogy a halak táplálékául szolgáló vízben fejlődő rovarok életciklusából a legnagyobb rész a lárvastádium, elég ha csak a tiszavirágra gondolunk. Nem kérdés, hogy egy ilyen vagy ehhez hasonló csali az ultralight pergetők „fegyvertárából” sem hiányozhat. A WIZARD márka műcsalijai között megjelent a „NYMPH” névre keresztelt plasztik.


Sztahovits Péter Fogasra akasztva 24

MAHOR2302_digital_Page_024.jpg
Az elmúlt néhány évben az őszi-téli időszak nem úgy alakult számomra, ahogy szerettem volna. Azt vettem észre, hogy a rengeteg munka végett kihagyom a halfogásra alkalmas estéket. Hiányoztak a jó pecák, a folyó illata.

Danicsek Fanni, Pintér László Őszi visszaemlékezés 34

MAHOR2302_digital_Page_034.jpg
A téli hónapok sosem tartoztak a kedvenceim közé. Persze a horgász ilyenkor is megtalálja a számítását és ott van még a karácsony, ami az év legszebb ünnepe. Azonban a harcsák esetében ez az időszak inkább a visszatekintés, az évösszegzés ideje.

Timár Mix Tippek a sikeres halfogáshoz 42

MAHOR2302_digital_Page_042.jpg
Az idei tél időjárása már-már tavasziasnak nevezhető, hiszen tartós fagyok nem vagy csak néhány helyen alakultak ki. Ettől függetlenül vizeink hőmérséklete egyáltalán nem nevezhető melegnek. Amikor a tavak és a folyók vízhőmérséklete 10 Celsius-fok alá csökken, már igencsak el kell gondolkodni, hogy milyen technika és milyen csalogatóanyag lehet eredményes.

Lábas Norbert Csukák tavasszal és télen 48

MAHOR2302_digital_Page_048.jpg
A csuka horgászata hatalmas élmény, mindig örömmel vadászom rájuk, leginkább élettelen csalihallal. Mivel ezt igen sok tavon nem engedélyezik, kénytelen voltam a műcsalis pecával ismerkedni.

Dovit Team Vágjunk bele! 70

MAHOR2302_digital_Page_070.jpg
Sok horgász számára túl nehéz terepnek tűnhet a Duna. Nagyon sokan gondolják úgy, hogy nincs elegendő hely vagy nem áll rendelkezésükre az a felszerelés, tudás, hogy az öreg folyót eredményesen meghorgásszák. Tény, hogy a Dunán kevés olyan partszakasz található, ahol kényelmesen bevethetjük horgainkat, azonban kellő figyelemmel könnyebben megtalálhatjuk az alkalmas részeket, mint gondolnánk.


Györei Gábor A Duna kincsei 72

MAHOR2302_digital_Page_072.jpg
A Duna magyarországi szakasza 417 km hosszú, és ez csak egy kis része a végeláthatatlannak tűnő kanyargós folyamnak. Valahányszor leülök a partjára útnak erednek a gondolataim és elképzelem, hogy nézhet ki a Dunában elő legnagyobb ponty. Vajon tükrös? Talán egy nyurga? Remélem, egyszer megfogom!

Varga Vilmos Trópusi horgászat télvíz idején 90

MAHOR2302_digital_Page_090.jpg
Amikor csikorog a tél és esős, zimankós lesz az időjárás, szürkévé válik minden, csomagolok, emelem a nem létező kalapomat, és indulok a meleg égövek irányába horgászni.