Vízterületek, víztérkódok, halgazdálkodási hasznosítók

 A halgazdálkodási vízterületek közérdekű (nyilvános) adatai mindenki számára elérhetőek az alábbi internetes portálon:

A link segítségével megnyíló táblázat aktuálisan tartalmazza az nyilvántartott, aktív halgazdálkodási vízterületek főbb adatait (vízterület neve, víztérkódja, típusa, kiterjedése, illetékes megye).

A halgazdálkodási vízterületek további adatai a vízterületek sorára kattintva lenyíló menüben jelennek meg (ha rákattintunk a kiválasztott vízterület sorára, a sor sötétebb hátteret kap, és a lenyílik a vízterület további adatait tartalmazó panel), itt találhatjuk meg többek között a halgazdálkodásra jogosult nevét is.

A vízterületek adatait megjelenítő táblázathoz kereső funkció tartozik, a táblázat felett jobbra található kereső gombra (nagyító ikon) kattintva megnyílik a keresőablak, ahol a vízterület neve vagy víztérkódja beírását követően a „Keresés” gombra kattintva adja ki a találatokat. A víztérkód beírásánál tudni kell, hogy ez a szakrendszer - a területi jegyeken általában feltüntetett formátumtól eltérően -  minden víztérkód esetén egy nullával többet tartalmaz. Például a Velencei-tó víztérkódja 07-010-1-1 helyett 07-0010-1-1, de a találathoz elegendő beírni a víztérkód első két szakaszát 07-0010.

A portál használatához hozzáférhető egy részletes „Felhasználói útmutató” is, mely a portál alsó sávjában, a láblécben található.