Ajándék a horgásztársadalomnak

 

Hatszázezer forint értékű harcsát adományozott ingyenesen a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetségének a szegedi Fehér-tavon gazdálkodó Szegedfish Kft. a közelmúltban. A halakat a szövetség Szegednél engedte a Tiszába. 

harcsa3telepítés

A 30 mázsa harcsa zömmel egynyaras példányokból áll, legtöbbjük 30-40 centis, de akadtak a szállítmányban kilós, kétkilós, kétnyaras egyedek is. Jövőre a telepített halak nagy része kifogható méretű lesz – tudtuk meg Oláh Szabolcs természetvédelmi mérnöktől, a megyei szövetség munkatársától. 

Mint Sztanó Jánostól, a Szegedfish Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk: azért adományozták ingyenesen megyei szövetségnek a harcsaszállítmányt, mert a szövetség rendszeresen vásárol tőlük halat, és azt ezzel a gesztussal viszonozni akarták.

harcsa2lehalászás 

A bajai Megafish Kft. ingyenes kecsegeivadékot ajánlott fel több megyei szövetségnek, szintén a közelmúltban – tájékoztatott dr. Kovács-Bokor Dániel, a kft. ügyvezető igazgatója. Csongrád, Bács-Kiskun, Békés és Fejér megye folyóvizeibe tizenöt-tizenötezer darab kecsege került. Ha nem lettek volna ingyenesek ezek a halak, akkor darabja 60 forintba került volna. 

Fotók: Oláh Szabolcs